Takim pune me Ministrin e kulturës Hysni Ismaili

 

Drejtori i INQF Vardar Film - Shkup, Naser Curri gjatë ditës së djeshme realizoi takim pune me Ministrin e kulturës Hysni Ismaili. Në takim u bisedua për planet e ardhshme dhestrategjinë e institucionit me mbështetje nga Ministria e kulturës. 

“Vardar film Maqedoni” nënshkroi protokoll bashkëpunimi me ITSHKSH

Shkup, 12.6.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u nënshkrua memorandum bashkëpunimi me Institucionin Nacional të Qendrës së Filmit “Vardar Film Maqedoni”. Këtë protokoll bashkëpunimin e nënshkruan dy drejtorët e institucioneve përkatëse, Dr. Skender Asani për ITSHKSH dhe Naser Curri për “Vardar Film Makedonija”.

Kino mëngjesi e Kino nën yje

Në bashkëpunim me Kino Kulturën, si pikësynim i festivalit për zhvillimin e industrive kreative - Shkupi Kreativa më 02.06.2019 u prezantuan (u shtaqën) filma dokumentarë, reportazhe dhe rekllama në produkcion të Vardar filmit, nga periudha 1948-1986.

Adhuruesit e filmit kishin mundëcinë ta përcjellin programin filmik, në mëngjes "Kino mëngjesi", si dhe proekcione në orët e mbrëmjes "Kino nën yje".

më tepër…